Tuesday, March 3, 2009

Sites και αισχροκέρδεια στην Ελλάδα

Ένας ανώδυνος τρόπος για να ξεφύγω από τα άγχη της καθημερινότητας είναι το σερφάρισμα στις ιστοσελίδες πώλησης καλλυντικών. Πριν ξαπλώσω το βράδυ θα κάνω το "ταξιδάκι μου" στο ιντερνετ, 8α μαζέψω πολλά ερεθίσματα τα οποία θα επεξεργαστώ νοητά αργότερα στο κρεβάτι μου μέχρι να κοιμηθώ.

...μερικές από τις ιστοσελίδες που επισκέπτομαι με μικρή περιγραφή σε κάθε μια.. :

-www.strawberrynet.com : ιστοσελίδα με τεράστια ποικιλία σε επώνυμες μάρκες και σε αρκετά χαμηλές (σε σύγκριση με τις εγχώριες) τιμές.Αρώματα, κρέμες, προιόντα μαλλιών και μακιγιάζ.Υπάρχουν αρκετές προσφορές (ειδικά την περίοδο των γιορτών είναι τρομερές οι εκπτώσεις) και υπολογίζεται ένα 5% επιπλέον έκπτωση με την αγορά 3 προιόντων και άνω .

-www.cherryculture.com : ιστοσελίδα που περιέχει οικονομικά καλλυντικά κυρίως εταιρειών που απ'όσο γνωρίζω δεν έρχονται στην Ελλάδα όπως Nyx (δεν υπάρχει λόγος να έρθουν, αφού εδώ η τιμή πώλησης θα έφτανε τουλάχιστιν το 3πλάσιο - θα μιλήσω αργότερα για το τι εκμετάλλευση πέφτει με χαρακτηριστικό παράδειγμα ).

-www.drugstore.com : Εδώ είναι το παράδειγμά μας για τις τιμές καλλυντικών στην Ελλάδα. Απλά τσεκάρετε τιμές Max Factor.

 



Το θέμα των τιμών είναι γενικό, βλέπω σε videos η Prestige , η Max Factor και άλλες εταιρείες να θεωρούνται από Αμερικανίδες καταναλώτριες οικονομικά συμφέρουσες με προιόντα στα 5-6$ και εδώ πωλούνται τουλάχιστον 10-13 Ευρώ.Οκ, το δέχομαι πιθανόν το εργοστάσιο παραγωγής να είναι US (Κίνα?) και να γίνεται εισαγωγή, επίσης το site δεν έχει λειτουργικά έξοδα όπως ένα κατάστημα, αλλά ακόμα κι έτσι, είναι δυνατόν να φτάνουμε σε 7 ευρώ διαφορά?Με την αγορά 10 τέτοιων προιόντων η διαφορά αγγίζει την τιμή αεροπορικού εισιτηρίου για Λονδίνο , δηλαδη πόσοι είναι οι φόροι και τα ποσοστά των μεσαζόντων τελικά για ένα ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ?

1 comment:

Lopi said...

Αν και δεν είμαι φαν των καλλυντικών και του μακιγιάζ γιατί όπως και εσύ πριν από μερικά χρόνια βαριέμαι/δεν έχω χρόνο/θέλω να μπορώ να τρίβω τα μάτια μου όταν με πιάνει φαγούρα, είναι κάποια λιγοστά προϊόντα με τα οποία έχω εξάρτηση. Ένα από αυτά είναι το άρωμά μου, το Anais Anais, που το φοράω συνεχώς τα τελευταία 12 χρόνια και απλά δεν μπορώ να το βαρεθώ. Όπως καταλαβαίνεις, καταναλώνω αρκετά μπουκάλια κάθε χρόνο, τα οποία συνήθως αγοράζω από Duty Free αεροδρομίων.
Εσύ που ξέρεις, θα μπορούσα να το βρω πιο φτηνά online? Αν δεν σου κάνει κόπο, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ένα ποστ όπου θα διάλεγες ένα συγκεκριμένο κλασικό προιόν όπως το Anais Anais και θα έκανες συγκριτικό τιμής μαγαζιών στην Ελλάδα, Duty Free και on-line καταστημάτων μαζί με τα μεταφορικά για Ελλάδα.
Τι λες?